REACTIES

JONOTHAN SEAGULL

Deze rubriek is bedoeld om clienten en ex clienten de gelegenheid te geven iets te vertellen over hun ervaringen tijdens mijn begeleiding.  Als u dat wenst, kunt u de reactie plaatsen onder een gefingeerde naam of zonder naam, om uw privacy te beschermen. Uw reacties worden onder voorbehoud van redactie geplaatst.

6 gedachten over “Reacties welkom……

 • 28 juni 2013 om 09:44
  Permalink

  Eenmaal via een goede collega verwezen naar Veerkracht kwam ik binnen in een voor mij lastige tijd.
  Denker en rationeel als ik ben was ik me niet bewust dat er zo’n groot gat zat tussen mij en mijn gevoel.

  Hoewel ik mezelf wel gevoelig acht, gebruik ik dit vaak meer voor anderen als voor mezelf.

  Bij Veerkracht heb ik ontdekt dat ik wat meer rekening met mij mag houden.

  Het klinkt al snel wat zweverig maar zo zie ik het niet: ik heb echt leren contact maken met mijn gevoel, en daamee een voor mij redelijk onbekend extra middel aangeboord om situaties in het leven te benaderen.

  Wat me meest bij blijft: “Zonder oordeel”, wat regelmatig in oefeningen terug kwam.

  Het betekende voor mij zoiets als: probeer je gevoel niet te analyseren: het is er gewoon. Luister er maar naar 🙂

 • 10 oktober 2013 om 07:16
  Permalink

  Toen ik bij Tineke kwam was ik echt even de weg kwijt. Ik had 24 uur per dag hyperventilatie, ik werd midden in de nacht wakker door paniekaanvallen en ik was mezelf kwijt geraakt. Ik wist niet waar mijn problemen vandaan kwamen en ik was behoorlijk radeloos. Doordat ik paniekaanvallen had kreeg ik ook angst voor de dood.
  Tineke heeft mij in laten zien dat ik veel angsten, boosheid en herinneringen uit het verleden heb weggestopt. Om eerlijk te zijn was ik in het begin een beetje sceptisch hierover maar dat kwam omdat ik altijd dacht dat het verleden mij niet geraakt had omdat ik nog zo jong was en mij niks meer hiervan kon herinneren. Tineke heeft door oefeningen, schrijven, tekenen, etc. emoties uit mij gekregen die er door praten niet uitkwamen.
  Ik heb moeite met emoties en gevoelens aan te voelen waardoor het uiteindelijk door middel van hyperventilatie er uit komt. Aan het einde van mijn sessies met tineke (en in combinatie met hulp van een psycholoog) weet ik hoe ik met mijn angsten en mijn hyperventilatie om moet gaan. Mijn angsten (voor de dood) en mijn hyperventilatie zijn bijna helemaal verdwenen. Ik voel me beter en zie er ook veel beter en gezonder uit. Ik zit nu zelfs in Australie! dat had ik een jaar geleden echt niet gekund. Ik heb af en toe nog mijn momenten dat ik nog niet helemaal mezelf ben, maar dat heeft tijd nodig. Ik ben allang blij dat ik weer normaal kan ‘functioneren’.
  Ik wil tegen iedereen zeggen die zich in mijn verhaal kan verplaatsen er komt een einde aan deze moeilijk tijd! en veerkracht kan je hier zeker bij helpen!!

 • 10 oktober 2013 om 08:46
  Permalink

  Ik heb al een aantal jaar last van chronische hyperventilatie en weet enigszins waar dit vandaan komt. In eerste instantie was ik bij psychologen in therapie, maar ik uit mezelf verbaal heel makkelijk, ben heel rationeel, dus weet precies hoe het werkt en gesprekken met een psycholoog hielpen mij absoluut niet verder. Praten was voor mij niet de oplossing en was op zoek naar een praktische therapievorm die mij dichter bij mijn gevoel kon brengen. Ik voelde vrij lang niks meer. Ik dacht, ik maalde, ik analyseerde, ik denderde door en ben volledig over me eigen kunnen heen gegaan. Door de sessies met Tineke ben ik weer leren luisteren, naar mijn gevoel, kan ik beter naar mijn lichaam luisteren en beter loslaten en zelfs weer beter en meer ontspannen ademen. Mijn chronische hyperventilatie zal altijd mijn zwakte blijven, maar door de oefeningen, opdrachten e.d. vanuit tekenen, creatief bezig zijn en haptonomie weet ik te herkennen wanneer ik over mijn grenzen ga en kan ik het allemaal beter accepteren. Ik weet weer een beetje wat mijn doel is in het leven, ik ben weer trots op mezelf om wie ik ben en ik geniet weer van het leven. Uiteindelijk moet je het zelf allemaal doen, maar soms zit je zo vast in je eigen hoofd en oude patronen dat het heel fijn is om praktische handgrepen te krijgen om hier uit te komen. Tineke is heel open, ontspannen en ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar. Bovendien straalt ze heel veel optimisme en positiviteit uit, wat ik soms mis bij psychologen die vooral gefocused zijn op de problemen.

 • 27 oktober 2013 om 20:34
  Permalink

  Ik kwam met stemklachten en vermoeidheidsklachten bij praktijk Veerkracht. Tijdens de therapiesessies ontdekte ik dat mijn lijf onverwerkt verdriet vasthield. In de veilige omgeving die Tineke bood, kon ik ruimte geven aan dit verdriet. Sinds de therapie bij Tineke ben ik bewuster geworden van mijn lichaam en de spanningen die zich daar in manifesteren. Hierdoor kan ik spanning beter loslaten. Ook merk ik dat ik moeilijke situaties minder beredeneer dan voorheen en in plaats daar van meer voel wat een gebeurtenis in mijn lijf met me doet. Ik heb bij Tineke geleerd mijn grenzen te voelen en deze grenzen ook serieus te nemen. Al met al ben ik door deze therapie mezelf beter gaan zien en beter voor mezelf gaan zorgen.

 • 10 december 2016 om 11:34
  Permalink

  Bij Tineke is het zo als thuiskomen, je mag zijn wie je bent en alles is bespreekbaar. Dat zijn-wie-je-bent heeft voor mij een poos geduurd omdat ik mijzelf kwijt was geraakt door gebeurtenissen in mijn kindertijd en als volwassenen.
  Tineke heeft mij geholpen om weer dichter bij mezelf te komen staan. Dit was zeker geen makkelijk proces zeker als het ging om het benoemen van mijn gevoelens maar stapje voor stapje kon ik bij mijn gevoel komen
  en dat is een gevoel dat ik zo gemist heb. Ik mag er zijn,voel me sterk en zelfverzekerd.

  Tineke heeft mij verschillende behandelingen aangeboden die op dat moment bij mij pasten. Ze is zeer deskundig in alles wat ze doet en blijft zich steeds ontwikkelen op haar vakgebied. Ik heb veel bewondering en respect voor haar op de manier waarop zij haar vak uitoefent.
  Ik ben haar zeer dankbaar.

 • 22 februari 2019 om 22:38
  Permalink

  “Tineke is een hele prettige, kundige en nuchtere haptonoom. Ze weet de juiste behandeling te geven en durft eerlijk te zijn en een situatie te doorgronden. Ik heb heel veel aan de behandelingen gehad. Dankzij de haptotherapie kan ik beter omgaan met mijn eigen gevoelens na het overlijden van ons zoontje, sta ik weer dicht bij mezelf en zit ik goed in mijn vel. Ik zou haar iedereen aanraden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.