2013-10-30 12.35.14
Vanuit de oude ruimte naar de nieuwe…

Nieuwsbrief Veerkracht nr.1 / november 2013

Het is 3 november vandaag. Met plezier doe ik m’n eerste nieuwsbrief de deur uit. De aanleiding is dat ik sinds een paar weken een nieuwe praktijkruimte heb in m’n achtertuin! De afgelopen maanden zijn we bezig geweest om het tuinhuis in de achtertuin praktijkwaardig te maken. Dat hield o.a. in dat er een nieuwe vloer gelegd moest worden, een nieuwe basis. De vorige, houten vloer was aangetast door vocht en daarom ligt er nu een solide betonnen vloer. Stevig en stabiel. Een en ander vroeg de nodige aanpassingen, maar nu is het dan uiteindelijk gelukt. De afgelopen twee weken heb ik erin gewerkt, zoals sommige van jullie hebben ondervonden. Dank voor de positieve feedback! Ik ontdekte maar weer dat ook hier geldt: less is more. Ik heb geluisterd naar Jan de Bouvrie: ruimte is het mooiste meubelstuk. Na wat heen en weer gesleep van spullen ben ik nu een tevreden mens met m’n nieuwe werkruimte. Door het transparante dak is het er licht, warm en ruim. Er is voldoende ruimte om alles te kunnen doen, wat ik zou willen doen. Ruimte om elkaar te ontmoeten, te tekenen en te ervaren. Het is voor mijn gevoel een organische ruimte waar de natuur z’n invloed laat gelden. Dan weer de geluiden van de regen of van de wind, dan weer Rosa, m’n kat, die plotseling over het dak loopt.

De ruimte is vanwege de grootte naar mijn idee heel geschikt voor kleine groepscursussen en workshops. Dat is iets wat ik al langer op m’n verlanglijstje heb staan. Ik vind het fijn om te werken met kleine groepen mensen en dit is hier nu mogelijk. Op de rol staat bijvoorbeeld de cursus over de Ontembare Vrouw in jou, gebaseerd op het inspirerende boek van Clarissa Pinkola Estess. Een cursus over het ontdekken van je Eigen Stem voor een ieder die nieuwsgierig is naar zijn of haar eigen klank. Een cursus Tekenen met  kinderen voor ouders en begeleiders die op een ander nivo met hun kind willen leren communiceren dan alleen verbaal. Een workshop over het contact maken met het Innerlijke Kind. Ik merk dat de nieuwe ruimte me inspireert en aanzet tot nieuwe ideeën. Je bent dan ook van harte uitgenodigd om de komende tijd eens langs te komen, hetzij voor een (hernieuwde) kennismaking, voor een consult of voor een of andere activiteit of cursus. In een volgende nieuwsbrief zal ik concreter inhoud geven aan genoemde cursussen en workshops.

Graag tot een volgende keer!

Met een hartelijke groet van Tineke Kooijinga

 

2013-10-30 12.37.07
een blik naar binnen…
Praktijk Veerkracht opent nieuwe deuren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.