GZ | haptotherapie Groningen en Roden Tineke Kooijinga –

Haptotherapie Groningen Veerkracht

‘What lies before us and what lies behind us are tiny matters compared with what lies within us’    Emerson
Hallo, ik ben Tineke Kooijinga, welkom in mijn praktijk….

Haptotherapie Groningen is een begeleidingsvorm die er op gericht is om je in contact te brengen met je gevoel. En daarmee natuurlijk met jezelf. Haptotherapie geeft je inzicht in de wijze waarop je nu in het leven staat. En vooral in de wijze waarop je omgaat met jezelf en met anderen. Ons wijze lichaam en onze heldere geest zijn voortdurend met elkaar in gesprek en vertellen ons over onze levenswijze. Als deze niet past bij wie we werkelijk zijn, ontstaan er spanningen en klachten. Voor die klachten willen we vaak aandacht. In mijn benadering van de haptonomie probeer ik mensen via het ontwikkelen van bewustzijn te leiden naar de beleving en het verstaan van deze klachten. Ik ga ervan uit dat de mens beschikt over een natuurlijke veerkracht. Elk mens beschikt over z’n eigen bronnen met behulp waarvan hij/zij anders kan leren omgaan met zichzelf en met de ander. Dit kan leiden tot hernieuwde levenskracht en vitaliteit. Mijn werkwijze.

Haptotherapie VeerkrachtOver mijzelf…..

Wat kan  haptotherapie voor u doen?

In  de haptotherapie speelt, naast het gesprek en de belevingsgerichte activiteiten, de positieve werking van aangeraakt worden een belangrijke rol. Wanneer je wordt (aan)geraakt, komt datgene naar de oppervlakte wat werkelijk in je leeft. Zo wordt voelbaar gemaakt wanneer je blokkeert en jezelf terughoudt. Of wanneer je juist teveel investeert. Kiezen voor hulpKiezen voor hulp en aandacht vragen voor je probleem is vaak een hele stap. Als je kiest voor haptotherapie komt het ook nog eens ‘dicht op je huid’. Het kan zijn dat we in afstemming ervoor kiezen andere therapeutische middelen in te zetten. Daarom combineer ik haptotherapie met o.a. logopedie en tekentherapie. Het combineren en integreren van verschillende therapievormen heeft meestal een meerwaarde voor mijn cliënten. Daarbij is aandacht voor zowel het lichaam, gevoelens, emoties, beelden en gedachten. Mijn behandelingen stem ik af op de individuele cliënt. Ieder mens is immers zo verschillend!

Over mijn therapie?

Haptonoom, haptonomie, haptotherpie GroningenVoor wie?:  Welke klachten kunnen met haptotherapie behandeld worden…..
Haptotherapie, haptonoom, haptonomie Groningen | VeerkrachtHoe werk ik in mijn praktijk: Mijn integrale aanpak…
Haptotherapie VeerkrachtVoorbeelden uit mijn praktijk: Hoe haptotherapie bij anderen heeft geholpen….
Haptotherapie VeerkrachtLees meer over de therapeute Tineke Kooijinga….
Haptotherapie VeerkrachtWat kost het?: Wat vergoedt de zorgverzekeraar…?

GZ-Hapto_kleinHaptotherapie Groningen AGB-code: Zorgverlener: 90-025611 T.M. Kooijinga / Praktijk/instelling: 90-(0)04462 / Behandelcode: 24602