• Wandelsessies

  by  • 24 maart 2020 • Geen categorie • 0 Comments

  Share Button
  Exif_JPEG_420

  “Doe maar eens even niets en maak een wandeling”

  (Heidegger)

  Beste (ex) cliënten,

  Zoals ik aankondigde vorige week, heb ik de praktijk per direct gesloten t/m 6/4 volgens de richtlijnen van het RIVM. Zoals het nu lijkt, ziet het er nog niet naar uit dat we 6 april weer open kunnen gaan, ik vermoed dat dat eerder 1 juni wordt. We zullen zien. Het voelt als een abrupte beslissing, maar wel een juiste denk ik, gezien het gevaar waarin we met elkaar verkeren. Ik hoop en neem aan dat jullie dat begrijpen. Om toch met jullie in verbinding te blijven, hou ik jullie op de hoogte van de situatie van de praktijk en van de mogelijkheden tot contact die er nog wel zijn. Het zou fijn zijn als jullie ook door kunnen met het proces waar je mee begonnen was.

  Wat mogelijk is, is dat je me telefonisch benadert of dat je me mailt voor eventuele vragen of dringend behoefte hebt aan hulp. 

  Ook ben ik aan het experimenteren met wandelsessies voor degenen die dat graag willen.Ik heb dat altijd al willen doen en nu doet zich de gelegenheid voor om daarmee aan de slag te gaan. De ligging van de praktijk in Roden leent zich prima voor wandelingen in het bos. Tijdens zo’n wandeling (op de nodige afstand uiteraard van anderhalve meter!) is alle ruimte voor haptonomische interventies. Bijvoorbeeld: wat is je eigen tempo? Waar loop je liever, links of rechts? Hoe is het om (samen) stil te zijn/staan? Terug te kijken, vooruit, of rechts van je links van je? Wat wil je loslaten, wat neem je mee? Hoe is je balans op dit moment? Hoe is het houden van afstand voor jou? Wat is voor jou een fijne plek? Waar ligt je grens?Hoe ga je om met ruimte en tijd?etc. etc. Van tevoren kun je een vraag inbrengen. We laten ons verrassen door de antwoorden die we onderweg in de natuur tegenkomen. Een opstelling met dennenappels is ook mogelijk, een Voice Dialogue en/of een Feed your demons sessie. Een tekening, het maken van klanken, zingen, samen of alleen….het drinken van een kopje thee met een koekje hoort er ook bij uiteraard! Mogelijkheden ten overvloede om bij te dragen aan jouw bewustwordingsprocessen. Het wordt prachtig weer de komende weken, dus als je interesse hebt, bel me dan even, er is nog ruimte! (06-51107165). Voorwaarde is wel dat je (en ook ikzelf uiteraard) zonder klachten bent als keelpijn, hoesten en/of koorts. In dat geval moeten we de sessie uitstellen. 

  De duur van de wandeling is 1 tot anderhalve uur, net als de normale sessies. Desgewenst kan de wandeling ingekort worden. Zoals gezegd is de eerst wandeling kostenloos. Als het je bevalt, kunnen we daarna meerdere sessies afspreken tegen het normale tarief. Ik wens ik jullie en jullie dierbaren heel veel sterkte toe om deze tijd goed en gezond door te brengen. Ik hou jullie op de hoogte!

  Hartelijke groeten van Tineke Kooijinga

  Hieronder nog enkele tips die je misschien goed kunt gebruiken…

  over het versterken van het immuunsysteem:

  https://shoutout.wix.com/so/eaN3pzgyD

  Op internet kun je veel Qi gong oefeningen voor de longen vinden, belangrijk voor het immuunsysteem

  Lama Tsultrin, schrijfster van het boekje: Bevrijd je demonen heeft een speciale video gemaakt voor mensen die bang zijn om het Coronavirus te krijgen, over het omgaan met die angst:

  Lama Tsultrim Allione offers Feeding Your Demons® to work with fear and anxiety arising around the Coronavirus. Get support for the practice at bit.ly/FYDForms and sign up for FYD updates at bit.ly/taramandalanews.

  Geplaatst door Lama Tsultrim Allione op Zondag 15 maart 2020

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *