• Kinderen en haptotherapie……

  Share Button

  GZ | haptotherapie Groningen voor kinderen & jongeren 

  Haptoherapie voor kinderen

  Haptotherapie voor kinderen & jongeren

   

  Kinderen en jongeren staan vaak nog dicht bij hun gevoel en reageren nog heel direct en natuurlijk op hun omgeving. Wat dat betreft kunnen wij nog veel van hen leren. Ze spiegelen haarfijn wat er bewust of onbewust in ons speelt. Ze leren door ons voorbeeld. Zo kunnen ze bijvoorbeeld druk worden omdat wij eigenlijk niet echt de tijd voor ze hebben of nemen…ze kunnen grenzeloos gedrag vertonen als wij ze geen duidelijke grenzen geven…

  Uiteraard vergt het wel enige moed om dat onder ogen te zien. Maar als je beseft dat het kind ons gedrag uit liefde spiegelt om ons e.e.a. duidelijk te maken, is het wel een kans voor zowel ouder als kind om het probleem uit de wereld te helpen. Samen met de ouder(s) wil ik graag op een veilige, niet oordelende manier onderzoeken wat uw kind zoal spiegelt.

  jongeren[1]Ik heb de ervaring dat ik gemakkelijk in contact kom met kinderen. Ik vind het ook erg leuk om ze te begeleiden. Ik kan verschillende middelen inzetten om het kind nog meer contact met zichzelf te laten ervaren. Zoals haptotherapie, waar o.a. aanraking een rol speelt,  muziek- en tekentherapie. Het draagt bij aan een toenemend vertrouwen, waardoor ze weer zachter, opener en directer kunnen worden.

  Uit bovenstaande zal duidelijk zijn dat het belangrijk is dat de omgeving ingeschakeld wordt, natuurlijk met instemming van het kind. Samen kunnen we uitzoeken wat het kind nodig heeft om zichzelf te kunnen zijn en zich weer lekkerder te gaan voelen.

  Mogelijk voorkomende klachten en hulpvragen waar ik kinderen en jongeren bij kan helpen:

  hooggevoeligheid – lichamelijke spanningen – acceptatie en begrip – trauma en verlies zelfvertrouwen – contact maken – depressie – angsten – concentratie – adem en stem

   

  Wat kan haptotherapie voor uw kinderen doen?

  a5[1]Voor wie?:  Welke klachten kunnen met haptotherapie behandeld worden

  a5[1]Voorbeelden uit mijn praktijk: Hoe haptotherapie heeft geholpen….

  a5[1]Lees meer over de therapeute Tineke Kooijinga

  a5[1]Wat kost het?: Zorgvergoeding mogelijk